PCB Forsegling | TWO Teknik

Må PCB forsegles med epoxy?

Må PCB forsegles med andre skadelige stoffer som fx. epoxy og isocyanater?

Det korte svar er ja..
Det rigtige svar hvis man undersøger sagen er, at stoffer som epoxy og isocyanater skal substidieres, hvis muligt. Hvis muligt betyder altså, hvis der findes andet som er mindre skadeligt – og det gør der i høj grad.
Altså er det rigtige svar på spørgsmålet, nej.

Uddrag fra Arbejdstilsynets vejledning om epoxyharpikser og isocyanater stk. 3,1:(Klik her for at komme til at.dk og hele teksten)
“Epoxyharpikser og isocyanater er farlige stoffer og materialer, der ikke må bruges, hvis de kan erstattes med ufarlige, mindre farlige eller mindre generende stoffer og materialer.”

BFA (Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i bygge og anlæg) klik her for at komme til bfa-ba.dk og hele teksten
“Epoxy og isocyanat kan give eksem, allergi og kræft. De må ikke bruges, hvis de kan erstattes af mindre farlige produkter. Alle, der arbejder med epoxy og isocyanat, skal gennemgå en godkendt uddannelse. Ingen andre må være i nærheden under arbejdet. Affald skal samles i mærkede beholdere.”

Hvad er så “substitutions” produktet ?
Substitutionsproduktet er det produkt der har været her, siden vi i Danmark blev opmærksomme på omfanget af PCB engang i 00´erne, nemlig SPS Primær.
Vi har en meget klar holdning til miljøet og de materialer vi arbejder. Derfor er vores produkter til PCB forsegling så skånsom for mennesker og miljø, som muligt, og indeholder ingen af de skadelige stoffer som bla. epoxy og isocyanater. Med produkterne i TWO-serien er du garanteret en yderst effektiv indkapsling af PCB samtidig med, at du bruger markeds mest miljørigtig PCB forsegler.

Når vores produkter er uden epoxy eller isocyanater, betyder det også at alle fagfolk kan arbejde med dem, da de ikke kræver epoxy kursus eller et særligt certifikat. Produkterne er udviklede til nemt, at kunne benyttes af alle fagfolk som i forvejen arbejder med PCB, dvs nedrivere, entreprenører, malermestre, tømrere, m.fl. Alt fra vedhæftning, viskositet og hærdetid er balanceret til at fungerer optimalt i nordisk klima.

Du kan læse meget mere om miljørigtig PCB forsegling her:
https://twoteknik.dk/pcb-forsegling/
Har du direkte spørgsmål eller ønsker et møde, sidder vi også klar til at hjælpe på telefon 72 30 20 31

0
DIN KURV
  • No products in the cart.