PCB Forsegling | TWO Teknik

PCB forsegling – Sikkerhed – Kvalitet

Med Sporstoffet SPS Seal Trace, er forsegling af det kræftfremkaldende stof PCB ikke længere forbundet med stor usikkerhed.

 

 

Et fund af PCB i indeklimaet er både forbundet med stor sundhedsmæssig alvor og efterfølgende store økonomiske omkostninger ved miljøsaneringen. Der findes flere forseglingsprodukter på markedet som har en dokumenteret evne til at tilbageholde PCB, men ingen af dem tilbyder en mulighed for specifik kontrol af forseglingseffekten, før nu. Det betyder, at bygherre nu har mulighed for direkte at kontrollere effekten af det vigtige stykke arbejde som PCB forsegling er i processen med, at komme en forurening til livs.
Når en PCB forurenet bygning eller en given overflade er forseglet, vil der altid gå lidt eller nogen tid, inden resultatet af selve forseglingen viser sig. Det skyldes bla. ”ligevægterne” i indeklimaet og, at niveauet af PCB skal finde et nyt naturligt niveau. Det kan også ske at PCB niveauerne slet ikke falder, eller endda stiger igen efter et længere stykke tid. Spørgsmålet er så, er forseglingen mangelfuld? Eller hvad er årsagen til stigningen? Hvordan kontrolleres det? Denne usikkerhed kommer TWO Teknik til livs med Sporstoffet SPS Seal Trace.
Sporstoffet tillader kontrol af forseglingens effekt til enhver tid

 

Med SPS Seal Trace er det nu muligt, til enhver tid, at teste effekten af en PCB forsegling. ”De fleste PCB forseglingsprodukter har en kortere levetid  end den bygningsmasse  de bliver påført. Derfor er det både et meget vigtigt og også et interessant redskab for bygherrer og også for rådgivere, at kunne gå tilbage og teste effekten af forseglingen, selv mange år efter forseglingen er udført. Sporstoffet kan i øvrigt bruges i mange andre sammenhænge, hvor man ønsker at vide om en forsegling af et givent stof eller materiale er effektivt, det kunne lige så godt være for bly eller radon eller fortsætteren for PCB nemlig PCA ”. Ph. D. Kem. Kjeld Schaumburg fra CISMI Foundation, som er medudvikler af sporstoffet.SPS Seal Trace bliver påført den PCB forurenede overflade, inden den forsegles med forseglingsproduktet ”SPS Primær” eller nyheden ”SPS Primær Vinter”. Sporstoffet SPS Seal Trace har de samme forudsætninger for at trænge igennem en forseglet overflade som PCB. Da SPS Seal Trace er et unikt stof, som ikke forekommer nogen steder naturligt, og derfor vil et fund af sporstoffet i luften derfor kunne konkluderes, at stamme fra undersiden af forseglingen.

 

Metoden er testet på flere markante PCB projekter
Sporstoffet er allerede anvendt på en række sager med PCB forsegling, senest på Gasværkvejens skole i København, som 7 år  forinden blev PCB saneret for over 10 mio. kroner, uden at bringe niveauerne af PCB ned under sundhedsstyrelsens grænseværdier.

”Sporstoffet har været anvendt på de forseglingssager, hvor vi har arbejdet sammen med TWO Teknik. Også på Gasværkvejens skole, hvor vi har analyseret efter det og ikke fundet sporstoffet, når vi har testet niveauet af PCB i indeluften efterfølgende.” udtaler Projektleder og Cand. Scient. Ole Vinter Frederiksen fra rådgivningsvirksomheden NIRAS A/S

 

 

Sikkerhed kommer ikke med et højere prisskilt
Sporstoffet SPS Seal Trace er en service TWO Teknik tilbyder i forbindelse med forseglingsprodukterne SPS Primær og SPS Primær Vinter. og er ikke forbundet med ekstra omkostninger.

”Det er et meget stærkt kvalitetssikringsværktøj som vi anbefaler alle at bruge. PCB både er et alvorligt sundhedsmæssigt problem i vores bygningsmasse og forekommer i meget store mængder. Man ikke overlade tingene til tilfældighederne ved at pakke de PCB forurenede bygningsdele ind i et materiale som man ikke har en chance for at monitorerer effekten af. Vi løser et virkeligt presserende problem ved, at introducerer sporstoffet. Vi kan jo alle blive enige om, at den bedste løsning er at fjerne alt PCB og alle forurenede overflader, men sådan forholder virkeligheden sig bare ikke. der kan enten være økonomiske udfordringer da det er enormt dyrt eller det kan ganske enkelt være fysisk umuligt. Og så må den næst bedste løsning være, at forsegle de forurenede overflader med et løsning der kan monitoreres.” Tim Warner, indehaver af TWO Teknik ApS.

Flere innovative produkter
Innovation og udvikling ligger i vores DNA. Vi arbejder hele tiden på at gøre vores dansk producerede produkter endnu bedre. Én af nyhederne fra virksomheden er vinter-forseglings-produktet SPS Primær Vinter, som er verdens første PCB forsegler der hærder ved 1 grads celsius. Det betyder at tidsvinduet for arbejder med PCB forsegling, er udvidet markant, da alle andre forseglingsprodukter kræver minimum 12 grader for at hærde.
”Det er klart at vi har et brændende ønske om, at komme ud over landets grænser med vores produkter og løsninger” siger Tim Warner, der har fået flere henvendelser fra bla. USA.
Sporstoffet SPS Seal Trace er patentansøgt.

 

 

0
DIN KURV
  • No products in the cart.