HVAD ER PCB

Vi har mange års erfaring med PCB.

Hvis du har brug for vejledning vedrørende PCB, så kontakt en PCB-ekspert fra TWO Teknik.

Vi sidder klar til at hjælpe dig.

PCB er en forkortelse af Poly-Chlorerede Biphenyler og PCB er en af verdens farligste miljøgifte. Det er et kræftfremkaldende stof, som du hverken kan lugte eller smage og derfor er det ekstra farligt, da du ikke ved om du bliver udsat for farlig PCB.

Det er svært at konstatere om en bygning indeholder materialer med PCB, medmindre professionelle laver en måling af indholdet i luften. Samtidigt skal eventuelle fuger og overflader undersøges og analyseres.

HVAD ER PCB – FAKTA:

  • Elektronikindustrien startede med at bruge PCB i 1950’erne. PCB blev mest brugt i køleolie og kondensatorer.
  • PCB blev især brugt i byggebranchen i 1960’erne.
  • PCB blev forbudt i Danmark i 1976. Men internationalt bliver PCB-forbruget styret af Stockholm-konventionen – vedtaget i 2001.
  • Det tager lang tid at nedbryde PCB. Flere årtier, og derfor kan forureningen spores på hele jordkloden. De største koncentrationer af PCB findes i fedtvæv i blandt andet pattedyr og isbjørne.
  • PCB er især brugt i maling, kit og fuger. Oftest findes PCB i kit ved vinduer fra 60’erne og 70’erne.
  • PCB-holdige fuger er stadig et massivt problem, da PCB forurener det omkringliggende materiale og havner i støv og i indeklimaet. Sidder der betonen omkring PCB-holdige fuger, så vil betonen indeholde meget store koncentrationer af PCB. Dette gælder også gulve og andre belægninger med lakerede eller plast-overflader.
  • PCB er kræftfremkaldende og kan forstyrre kroppen hormoner. PCB påvirker også immunforsvaret, leveren og centralnervesystemet.
  • PCB påvirker hjernens udvikling, forplantningsevnen og immunforsvaret. Børn er særligt udsatte, da de optager PCB i kroppen lettere end voksne.

VIL DU VIDE MERE OM PCB?

Kontakt PCB-specialisterne hos TWO Teknik. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål.

Vi svarer normalt indenfor få timer.

HVAD BLIVER PCB BRUGT TIL?

PCB er et forurenende materiale som afgiver sundhedsskadelige partikler til indeklimaet og omkringliggende materialer. Alene derfor kan det blive en meget omfattende opgave at rense en bygning for PCB fuger. Men PCB i bygninger skal behandles, da det er farligt for helbredet.

Den gode nyhed er dog, at der findes flere måder at slippe af med det farlige PCB.
TWO teknik kan levere flere løsninger, som betyder at det er blevet meget nemmere og billigere at nedbringe afgasningen af PCB i bygninger.

 

Hvad er PCB

Med en løsning fra TWO teknik kan PCB-holdige overflader forsegles, således at afgasningen fra de PCB-holdige overflader stoppes. Allerede kort efter starter en positiv forbedring af indeklimaet. Forseglingen sker med en højteknologisk emissions-spærre, SPS Primær og SPS Primær Vinter.

PCB blev brugt i byggeribranchen og i bygningsrenovering mellem 1950 og 1976 og ses oftest i fugemasse, lim eller maling.

 

HVAD GØR DU MED PCB I BYGNINGEN

Du skal sørge for at få målt indeklimaet i din bygning. Har du værdier på 3.000 ng/m3 eller derover, så skal du handle med det samme. Dette er virkelig sundhedsskadeligt og du skal have nedbragt værdierne med det samme. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du ikke kommer over 300 ng/m3.

Måler du mellem 300-3000 ng/m3, skal du på længere sigt gøre noget for at bringe tallet ned under 300 ng/m3 luft, som er den anbefalede grænse.

VIL DU VIDE MERE OM PCB?

Ring til TWO Teknik på +45 72302031 og få hjælp fra PCB-eksperterne. Du kan også skrive til os her og blive ringet op.

HVAD BETYDER PCB I BYGGEMATERIALER

PCB i byggematerialer er et meget stort sundhedsmæssigt problem, og anvendelsen af PCB i dansk byggeri har været langt større end først antaget. Dette skyldes blandt andet, at byggeriet steg voldsomt i perioden fra 1950-1976. Samtidigt med, at mange bygninger blev opført med PCB-holdige materialer i denne periode, startede også et meget stort renoveringsarbejde.

Den gode nyhed er dog, at der findes flere metoder og tiltag der gør det billigere og mindre besværligt, at nedbringe afgasningen af PCB i bygninger.

Forsegling af PCB og indkapsling med diffusionsspærre SPS Primær er den mest benyttede og bedst dokumenterede måde at nedbringe afgasningen af PCB. Som noget nyt og helt unikt kan effekten af SPS Primær måles ved hjælp af sporstoffet SPS Seal Trace.

Hvad er PCB
=

MELD DIG TIL VORES NYHEDSBREV

 

Meld dig til vores nyhedsbrev og modtag aktuelle nyheder, kampagner og tilbud fra TWO Teknik. Vi sender kun brancherelevante nyheder - og maksimalt én mail om måneden.

Subscribe to our mailing list

* indicates required

SAMARBEJDSPARTNERE

Vi er stolte at samarbejde med nogle af branchens bedste entreprenører

Hvad er PCB
Hvad er PCB
Hvad er PCB
Hvad er PCB
Hvad er PCB
Hvad er PCB
Hvad er PCB
Hvad er PCB
Hvad er PCB
Hvad er PCB
Hvad er PCB
Hvad er PCB
Hvad er PCB
Hvad er PCB
Hvad er PCB
Hvad er PCB

Vi er altid klar med hjælp til teknisk support samt bestilling.

 

 

+45 72 30 20 31

E-mail: info@twoteknik.dk

 

Eller udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

13 + 1 =