PCB Forsegling | TWO Teknik

Radonsikring

Radonsikring - med SPS Radon Block

PCB forsegling er en effektiv og rationel metode til at løse en PCB forurening

SPS Radon Block er en smørremembran som effektivt kan tilbageholde radon i gulvkonstruktioner mm. SPS Radon Block er miljøvenlig  og indeholder ingen epoxy eller skadelige indholdsstoffer og kan derfor også benyttes af alle. Produktet kan påføres med pensel og ruller og hærder på kun 24 timer.

SPS Radon Block hæfter på alle mineralske samt maledeoverflader og er kombatibelt med andre byggematerialer som fx. maling og fliseklæber. Læs mere om Radon forsegling herunder.     

Værd at vide om radon

Radon er en ædelgas som bliver dannet når gas fra undergrunden passerer lag af radium i jordens skorpe. Radon er et grundstof i det periodiskesystem med atom nr 86 og symbolet Rn. Radon er en meget tung gas art, og derfor er koncentrationerne af højest ved jordhøjde og fx i kældre. Dette gør det særlig farligt, da vi netop opholder os det samme lavtliggende sted i mange timer i døgnet, nemlig i sengen. Det betyder at vi mens vi sover, indånder og bliver påvirket af den radioaktive gas i mange timer – derfor kaldes radon også “Den stille dræber”.

Især i huse og bygninger med kældre kan forureningen være et stort problem. Man mener, at der alene i Danmark dør flere end 350 mennesker årligt, af kræftsygdomme forsaget af radon. Farligheden er i øvrigt mange fordoblet hos rygere end hos ikke-rygere.

Radon forfindes overalt i Danmark (og verden) men er særligt forekommende i landsdele med stenet undergrund, da radon her lettere kan passerer end hvis undergrunden var meget leret. Særligt i Øst-Danmark måles der høje koncentrationer grundet den stenede undergrund.

Alt nybyggeri skal radonsikres jf det nye bygningsreglement BR10 således, at koncentrationerne i indeluften ikke overstiger 100 Bq/m3. I SBI anvisning nr 223 (kan hentes og købes her) er der opstillet en vejledning til hvordan klimaskærmen opbygges i nybyggeri.

Har du brug for hjælp?

Har du har brug for vejledning vedrørende PCB og PCB forsegling?

Så kontakt en specialist fra TWO Teknik.

Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Telefon

+45 72 30 20 31

Mail

info@twoteknik.dk

Forsegling er effektivt som radonsikring

Radonsikring med SPS Radon Block, kan bruges som effektiv sikring både i nyt og gammelt byggeri. I nybyggeri kan forsegling anvendes om en ekstra sikring mod radon inden der ligges trægulve. Er der konstateret for høje værdier af radon i huset, kan de fleste trægulve tages op, og der kan forsegles, hvorefter gulvene kan ligges igen.

I det meste nybyggeri er er klimaskærmet udført, så radon ledes uden om soklen på huset og ud i det fri. Denne membram kan dog være utæt pga revner og derfor er det vigtigt, at få målt værdierne i huset.

I ældre og gammelt byggeri er der ikke taget højde for radon på samme måde som ved nybyggeri. Særligt i ejendomme med kældre ses der tilfælde med stærkt forhøjede koncentrationer. Her kan forsegling med SPS Radon Block, være en effektiv metode til at stoppe gassen og dermed skabe et radonfrit indeklima.

RADONSIKRING – MED HENSYN TIL BRUGER OG MILJØ

Radon kan sikres helt uden brug af giftstoffer og opløsningsmidler

Alle vores produkter i SPS serien, herunder også SPS Radon Block, indeholder ingen giftige indholdsstoffer eller epoxy. Det betyder dels, at alle kan arbejde med vores produkter men også, at fx et hus eller en kælder der skal radonsikres, ikke skal lukkes af mens arbejdet foregår. SPS Radon Block er som vores andre produkter baseret på scilicium, og afgiver ingen farlige dampe, hverken under udførsel eller efterfølgende når forseglingen er udført.

Vi udfører forsegling både for private og erhverv, og tilbyder også direkte salg af forseglingsproduktet SPS Radon Block.

Læs mere om egenskaber samt dokumentation herunder.

Ring eller skriv til TWO Teknik, hvis du er i tvivl. Vi hjælper gerne med råd og vejledning, og henviser gerne til flere af landets førende rådgivere inden for området. Det gælder uagtet om du skal have lave radonsikring af kælder, radonsikring i et gammelt hus eller noget helt tredje.

 

Radonsikring med effekt

SPS Radon Block kan såfremt der ikke er andre adgangsveje end via gulvet, 100% forsegle for radon. Samtidig med at der radonsikres, forsegles der også for fugt, da SPS Radon Block ikke er diffusionsåben.

Er der i forvejen problemer omkring fugt, skal dette altid tages i betragtning inden der forsegles. Vi er altid behjælpelige med råd og vejledning, og kan altid henvise til erfarne rådgivere inden for området – i hele landet.

Forsegling af radon med SPS Radon Block, er en permanent løsning, og skal ikke med mindre forseglingen slides af, udføres igen. Dette giver ro og tryghed – og samtidigt vished om, at der er taget hånd om problemet de næste mange år.

Vælger du en forsegling med SPS Radon Block – vælger du både en løsning der er økonomisk, overskueligt, miljørrigtig og tidsmæssig attraktiv, i forhold til andre lignende løsninger på markedet. Vi tilbyder både udførsel af radon sikring i hoved og underentreprise, samt salg af SPS Radon Block.

SPS Radon Block er også særdeles egnet til forsegling af bla. vægge og lofter, og kan både tones (i standard farver) og efterfølgende overmales.

Giftstoffer i
radon forsegling
0%
Fosegling
af radon
0%
Hensyn til
miljø og brugeren
0%
Giftstoffer i
radon forsegling
0%
Fosegling
af radon
0%
Hensyn til
miljø og brugeren
0%

Værd at vide om radonsikring med SPS Radon Block

Serien SPS Primær er et dansk produkt og er specielt udviklet til forsegling af skadeligestoffer i byggematerialer. Forseglingsprodukterne indeholder ingen skadelige eller giftige indholdsstoffer.

Vores forseglingsprodukter er blandt de mest benyttede forseglere på det danske marked og er testet og videreudviklet igennem de seneste 10 år.

SPS Radon Block har en dokumenteret effektiv evne til, at tilbageholde radon gas i byggematerialer. Vi tester løbende produktet og vil i efterår/vinter 2018 udgive ny dokumentation af produktet.

Alle kan arbejde med vores produkter

Alle fagfolk kan arbejde med SPS Radon Block forsegleren fra TWO Teknik, da den på linje med de øvrige produkter i SPS serien, ikke kræver epoxy kursus eller et særligt certifikat, andet end grundig instruktion som vi levere.

Forsegling og hærdetid

Radonsikringen hæfter på de allerfleste overflader og tillader allerede videre arbejder efter kun 24 timers hærdetid. SPS Radon Block kan overmales med de fleste kvalitetsmalinger, ligesom fliseklæber også hæfter på forseglingen.

Forseglingen leveres som udgangspunkt transparent, men kan tones i ønskede grundfarver.

Forsegling er nem at arbejde med

SPS Radon Block kan både påføres med rulle, pensel eller sprøjte på, alt efter hvad opgaven kræver af metode. Korrekt lags tykkelse min. 150um – kontrolleres efterfølgende nemt med vores medfølgende lagstykkelses værktøj.

Blandt verdens bedste & mest alsidige

Forseglingsprodukterne fra TWO Teknik, er blandt verdens bedste produkter til forsegling af sundhedsskadeligestoffer i bygningsmaterialer. De er ekstremt effektive og ingen andre forseglings produkter tilbyder så fleksible muligheder som SPS serien. Samtidig er produkterne blandt de mest avancerede med verdens eneste vinterforsegler, et patenterede sporstof Seal Trace og de mange applikationsmuligheder som produkterne i øvrigt tilbyder.

Produktserien er derudover mijøvenlig og meget nem at arbejde med og tillader hurtigt videre arbejder grundet den korte hærdetid på kun 24 timer.

Gennemtestede forseglingsprodukter

Hos TWO Teknik er alle vore produkter gennemgået uvildige undersøgelser, tests og analyser. MH Rådgivende Ingeniør ApS og DMR A/S har testet SPS Radon Block. Begge test konkluderer af produktet meget effektivt stopper radon. Vores PCB forseglere er bla. testet af Lektor  John Mortensen fra Roskilde Universitet samt Dansk Miljøanalyse. Test viser at SPS Primær og Primær Vinter er særdeles velegnede til forsegling af PCB og viser barrieregenskaber på over 95%. Dansk Miljøanalyse har endvidere testst sporstoffet SPS Seal Trace som også kan anvendes ved forsegling for radon.

Når vi har valgt at arbejde med silikater som grundlaget i vores forseglingsprodukter, så er det dels pga silikaternes naturlige dannelse af et ekstremt tæt “netværk” eller “film”, og dels at silikaterne ikke indeholder nogen giftige eller skadelige indholdsstoffer. SPS produkterne danner et tættere netværk end de fleste andre forseglingsprodukter, da silikaterne i serien danner mange flere interne forbindelser under hærdning, og også kan skabe kemisk forbindelse til bla. beton. Med andre ord: Du kan sagtens lave radonsikring af betongulve. Det vil sige at forseglingen ikke bare bliver “limet” til overfladen, men går i kontakt med overfladematerialet – det giver en meget stærkere og mere holdbar forsegling.

Anvend aldrig uprøvede og udokumenterede produkter til forsegling. Vær opmærksom på, at din indkapslingsprodukter du benytter til dit projekt er gennemprøvet og effekten er veldokumenteret af specialister.

Radonsikring

Hvis du har brug for vejledning vedrørende radon forsegling, så kontakt en ekspert fra TWO Teknik.

Vi har mere end 10 års erfaring og sidder klar til at hjælpe dig.

TELEFON
+45 72 30 20 31
MAIL
info@twoteknik.dk
ADRESSE
Korngården 6
4660 St. Heddinge

Radonsikring

Hvis du har brug for vejledning vedrørende radon forsegling, så kontakt en ekspert fra TWO Teknik.

Vi har mere end 10 års erfaring og sidder klar til at hjælpe dig.

TELEFON
+45 72 30 20 31
MAIL
info@twoteknik.dk
ADRESSE
Korngården 6,
4660 St. Heddinge

Ofte stillede spørgsmål om radonsikring med SPS Radon Block

Tiden varierer naturligvis relativt i forhold til størrelsen på opgaven, men normalt vil et hus eller en kælder være forseglet på et par dage.

SPS Radon Block hærder på kun 24 timer og tillader også videre arbejder som fx. overmaling på 24 timer.

Prisen på en opgave radonsikring varierer efter forarbejde, areal str. kørsel ect. prisen for radonforseglingen alene er fra 350 kr ex. moms pr. m2 og falder i takt med mængden af arealet.

Forseglingen virker med det samme, og allerede efter 24 timer vil den være hærdet og stoppe for al diffusion af radon.

SPS Radon Block kræver ikke epoxy kursus eller noget særligt bevis. Derfor kan alle som udgangspunkt arbejde med forseglingsproduktet. VI anbefaler dog, at arbejdet udføres af håndværksmæssig-kyndige personer, som fx. malere, entreprenører etc.

Ja – SPS Radon Block kan både overmales (med kvalitetsmalinger), og behandles med fliseklæber. OBS: Test skal altid udføres forinden for, at sikre korrekt vedhæftning mm.

SPS Radon Block har ikke nogen egentlig holdbarhedsdato. Produktet er ikke en maling eller et lim produkt, og lider ikke af fx limtræthed eller vil falme som maling. Sålænge forseglingen er intakt og sammenhængende, vil forseglingen effektivt stoppe for radon.

0
DIN KURV
  • No products in the cart.