PCB Forsegling | TWO Teknik

PCB Forsegling

PCB FORSEGLING FOR BØRNENES SKYLD

Renoverer du skoler og bygninger fra 1950-60-70´erne med PCB i fuger og bygningsdele? Som rådgiver eller bygherre ønsker du solide produkter til dine renoveringer. Derfor tilbyder TWO Teknik forseglingsproduktet SPS PRIMÆR, der effektivt forsegler PCB i fuger og andre bygningsdele.

PCB Forsegling Primær ForseglerKlokken ringer, og børnene løber ind på skolen. Heldigvis er PCB-fugerne på denne skole forseglet, så børnene undgår at indånde afgasningen fra de PCB-holdige fuger. De fleste skoler er typiske elementbyggerier i beton fra 1950-60-70’erne, og de indeholder PCB.

Mange bygninger er bygget eller renoveret i samme periode og er derfor også PCB-holdige bygninger. I starten af 1980’erne blev PCB forbudt at bruge, da man fandt ud af, hvor giftigt det er. Man begyndte i stedet at bruge klorerede paraffiner, der desværre også er et giftigt stof, og det er der også ved at komme fokus på.

Fuger med PCB findes ofte ved renovering
PCB-fuger opdages ofte i forbindelse med renovering, og du kan typisk finde ud af det ved at kigge på datomærket i vinduesrammen. Er du i tvivl, anbefaler vi altid at kontakte en rådgivende ingeniør. Både i forhold til din egen sikkerhed, men også for at sikre, at affaldet bliver håndteret korrekt.

Finder du PCB i fugerne, skal du altid rådføre dig med en rådgiver. PCB-forsegling er nemlig ikke nødvendigvis nok til at bringe PCB-indholdet ned til et lovligt niveau.

Ofte er forseglingen af PCB en del af en samlet løsning. Og problemet er ikke nødvendigvis kun i fugerne, men kan for eksempel også være i ventilationen. Det vil en rådgiver, som er ekspert på området, kunne vurdere.

Forsegling af PCB-holdige fuger kan være en rationel midlertidig løsning
PCB-sanering, hvor fugerne fjernes, vil altid være den bedste løsning. Da indkapslingen af fugerne ikke fjerner PCB-problemet helt, vil forsegling af i-siddende fuger altid være en midlertidig løsning. I mange situationer er forsegling af fugerne dog den optimale løsning.

Et eksempel er en skole, der har planlagt at udskifte vinduerne om nogle år, men har opdaget PCB i fugerne. Det skal der tages hånd om straks. Løsningen er at forsegle fugerne, indtil vinduerne bliver skiftet.

PCB ForseglingBetonen, der har været i kontakt med de PCB-holdige fuger, kan også være fyldt med PCB. Derfor skal den forsegles, så du undgår, at PCB trænger retur og ind i den nye fuge, som dermed bliver en ny PCB-holdig fuge.

Effektiv forsegling af PCB i store bygninger
SPS PRIMÆR fra TWO Teknik stopper afgasningen af PCB fra fugerne med det samme. Det giver dig tid til at planlægge den helt rigtige løsning for renoveringen af bygningen. Produktet er det første forseglingsprodukt i Danmark og er gennemprøvet og dokumenteret. Derfor vælger mange bygherrer netop SPS PRIMÆR til tunge PCB-opgaver.

Vores produkt er blandt andet blevet anvendt i Bygningsstyrelsen, på Axelborg, i Nationalbanken og på utallige skoler, børnehaver og hospitaler landet over SPS PRIMÆR er nemt at arbejde med og kræver ikke certificering. Og så tilbyder TWO Teknik naturligvis support på produktet.

SPS PRIMÆR er under konstant udvikling for at forbedre egenskaberne, så du er sikker på, at kvaliteten altid er i top.

Når du har brug for en effektiv og sikker PCB-forsegling af dine PCB-holdige fuger, er SPS PRIMÆR din løsning. Hør, hvordan vi kan hjælpe dig videre på telefon 72 30 20 31 eller send en mail på info@twoteknik.dk.

0
DIN KURV
  • No products in the cart.